Richtinggever
Trainer en Energetisch Therapeut

 

Home | Blogs | Contact

Leer onder alle omstandigheden bij jezelf te blijven

 
 
Marcel Claessens
Aanbod
Blog
Reiki
Ervaringen
Contact

Marcel Claessens

 

  • Ik geloof dat je leven leuker, makkelijker en succesvoller is als je vol energie zit en in staat bent om in je dagelijkse leven te kiezen voor wat bij jou past.

 

  • Ik heb in mijn 20-jarige carrière als marineofficier en later als manager in het bedrijfsleven ervaren wat de invloed van anderen op jouw energie kan zijn en hoe je in je kracht kunt blijven staan.

 

  • Het is mijn passie om jou te begeleiden in het leren vermijden van stress, in je kracht te staan en jezelf weer op te laden wanneer je je energie hebt weggegeven.

 

Naast trainingen en coaching aan docenten en leerlingen in het voortgezet onderwijs, geef ik met name aan jongeren individuele coaching en therapie in mijn praktijk.

De dag bruisend van energie beginnen en aan het eind van de (werk)dag net zo veel energie over hebben, is nog niet altijd zo gemakkelijk. Wie kent het immers niet: al die 'verplichtingen', de druk om te moeten presteren, studie, een overvolle to do lijst, de waan van de dag, familie, vrienden, collega’s of leerlingen die je energie lijken weg te zuigen?

Nadat ik tijdens mijn meer dan 20-jarige carrière als marineofficier en later als manager in het bedrijfsleven heb ervaren wat voor invloed anderen hebben op jouw energie en hoe je je eigen energieveld schoon en sterk kunt houden, heb ik in 2009 de stap gezet om mijn eigen praktijk te beginnen.

Iedereen kan voorkomen dat hij zijn energie weggeeft en uitgeput raakt van de energie van anderen. Vanaf het moment dat ik daar bewust van was, had ik een grote behoefte om dat verder te ontwikkelen.

Ik ben diverse cursussen en opleidingen gaan volgen, onder andere meditatiecursussen en Reiki I en II. Ook heb ik de geaccrediteerde vierjarige HBO opleiding tot Natuurgeneeskundig en Energetisch Therapeut afgerond bij het Edda Centrum voor heelwording en bewustwording. Sinds 2012 ben ik Reiki Master (Usui) en geef ik ook Reiki cursussen.

Bij de Speelacademie volgde ik de opleiding "Extreem effectief en speels trainen".

Na jarenlang trainingen te hebben gegeven in het voortgezet onderwijs, ontwikkelde ik voor docenten de training: Moeiteloos omgaan met complex gedrag. Hoe blijf je als docent in de klas dicht bij jezelf en laat je de sfeer niet door een enkeling bepalen?

En naast deze trainingen geef ik individuele coaching en therapie in mijn praktijk.

Marcel Claessens Richtinggever trainer

Als jij je beter en makkelijker in balans wilt blijven om je dagelijks leven succesvol en plezierig te maken, dan help ik je graag!

 

richtinggever