Richtinggever
Energetisch Therapeut en Coach

 

Home | Blogs | Contact

Leer je energie opladen én vasthouden

 
 
Marcel Claessens
Aanbod
Blog
Reiki
Ervaringen
Contact

Reiki

 

Op deze pagina:

1. Wat is Reiki

2. Reiki behandeling

3. Reiki cursus

 

Wat is Reiki

Een ander woord voor Reiki is ‘universele levensenergie’. Het is een energie die overal aanwezig is, die stroomt door alles wat leeft. De energie zorgt voor groei en balans.

Negatieve ervaringen zoals bijvoorbeeld heftige emoties of stress, kunnen er voor zorgen dat de energie niet meer goed door je lichaam stroomt, er ontstaan als het ware energieblokkades die lichamelijke en geestelijke problemen kunnen veroorzaken.

Reiki maakt die blokkades los en zorgt dat de energie weer goed doorstroomt.

 

Reiki Behandeling

Tijdens een Reiki behandeling, waarbij ik mijn handen op verschillende plaatsen op, of boven je lichaam plaats, geef ik de levensenergie aan je door. Het is dus niet mijn persoonlijke energie, maar kosmische, alom aanwezige energie. De energie vindt zelf een weg door jouw lichaam en geest en heeft een voedende en harmoniserende werking.

Ik pas een Reiki behandeling toe bij klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Mijn ervaring is dat Reiki je gezondheid en welzijn enorm versterkt.

Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen en kan je inzicht geven wat je nodig hebt om weer in balans te komen. Reiki kan helpen bij allerlei klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, stress (voor een gesprek of examen), vermoeidheid, somberheid, verdriet en (brand)wonden.

Tijdens de behandeling houd je altijd je kleren aan. Een behandeling kan liggend, zittend, of zelfs op afstand plaatsvinden.

Ook dieren kunnen met Reiki worden behandeld.

- - - - - - - -

"Ik had al jaren last van mijn rug en mijn nek. Zonder aanleiding kon ik ineens dagenlang ontzettende pijn hebben. Ik was er al vaker voor bij de huisarts geweest, die mij niet kon helpen, alleen de manueel therapeut kon de pijn weg krijgen. Anders lag ik dagen lang met migraine op bed.

Een vriendin heeft me toen aangeraden een afspraak voor een Reiki behandeling bij Marcel te maken. Ik ben blij dat ik dat advies heb opgevolgd! Na de eerste behandeling had ik voor het eerst in jaren veel minder last. Na 2 weken heb ik nog een afspraak gemaakt, weer voor een Reiki behandeling. Sindsdien is de pijn in mijn nek en rug zo goed als verdwenen. Mocht ik nog wel last hebben van de pijn, dan heb ik meestal ook wel een idee hoe dit komt. Het is namelijk zo dat Marcel niet alleen met Reiki het probleem aanpakt, hij kan er achter komen wat de reden is van de pijn en je zo goede en duidelijke adviezen geven om dit te voorkomen. Vaak hebben de klachten namelijk te maken met dingen die je aan jezelf kunt veranderen, bijvoorbeeld assertiever zijn. Nu maak ik nog wel eens een afspraak, omdat ik er zoveel energie van krijg. Het voelt als een cadeautje aan mezelf."

M. van der Pluijm

- - - - - - - -

Reiki, Marcel, Marcel Claessens, energetisch therapeut, intuitie, therapeut, Richtinggever

 

Reiki Cursus

Iedereen kan Reiki leren. Het is een cadeau voor jezelf.

Reiki I

Na het volgen van de cursus Reiki I ben je in staat de universele levensenergie op te nemen en door te geven. Je leert alle handposities van het Usui systeem die je nodig hebt om jezelf en anderen te behandelen. Je krijgt van mij de inwijding die hoort bij de eerste graad en leert wat je moet weten om verantwoord en vol vertrouwen jezelf en anderen te behandelen. Ook is er voldoende gelegenheid om praktisch te oefenen.

Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen en kan je inzicht geven wat je nodig hebt om weer in balans te komen. Reiki kan helpen bij allerlei klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, stress, vermoeidheid, somberheid, verdriet en (brand)wonden.

Na de cursus weet je wat Reiki is, wat je ermee kunt en heb je al wat ervaring opgedaan. Je ontvangt een certificaat, een hand out en een uitnodiging voor de terugkomdag. Je kunt de cursus individueel volgen (data & tijden in overleg), of in groepsverband.

De cursus Reiki I duurt een dag en kost € 127,-

Eerstvolgende groepscursus Reiki I:

zaterdag 25 april

De groepscursus is zaterdag van 09.30 - 16.30 uur (inclusief lunch).

- - - - - - - -

The Reiki course I took was a very fluent and organic process that Marcel took me through. All shared information and his experience together with real life examples, helped to get a good understanding and develop a feeling about what Reiki is and how it will express itself in my life. It was a very special and beautiful day. Thank you.

Vaiva Vystartaite

- - - - - - - -

"Ik heb een bijzondere Reiki inwijding van je mogen ontvangen. Ik voelde sterk jouw verbinding met de bron en kon daar makkelijk in meereizen. Het was heerlijk om jouw wijze handelen te mogen meemaken. Een unieke Reiki-inwijding, omdat jij het helemaal op jouw manier doet. Persoonlijk en met ruimte voor humor en lichtheid. Ook de begeleiding achteraf was heel fijn. Ruimte om vragen te stellen en de energie van de reiki-inwijding te herinneren. Dankjewel!"

Krista

- - - - - - - -

Reiki II

Tijdens de cursus Reiki II ontvang je van mij de inwijding die hoort bij de tweede graad van Reiki. Ook leer je de symbolen zoals die worden gebruikt in het traditionele Usui systeem. We zullen het specifieke gebruik van de drie symbolen praktisch oefenen. Na de cursus ken je de symbolen:

- om de energie te bekrachtigen, te intensiveren of specifieker op een bepaalde plek te laten stromen;

- om directer op mentaal gebied te behandelen, om meer balans te brengen in het hoofd, om orde in de soms chaotische gedachten te scheppen. Je kunt er ook beter contact met je onbewuste mee maken;

- om energie op afstand te kunnen sturen en naar zaken die je niet fysiek kunt vasthouden, bijvoorbeeld een bezoek aan de dokter, tandarts of een sollicitatiegesprek.

Je ontvangt een certificaat en een uitnodiging voor de terugkomdag. Je kunt de cursus individueel volgen (data & tijden in overleg), of in groepsverband.

De cursus Reiki II duurt 2 dagdelen en kost € 147,-

Eerstvolgende groepscursus Reiki II:

zaterdag 4 april

De groepscursus is zaterdag van 09.30 - 16.30 uur (inclusief lunch).

 

Reiki, Marcel, Marcel Claessens, intuitie, energetisch therapeut, Richtinggever

Reiki III

De derde graad van Reiki is de opleiding tot Reiki Master.

Informatie en kosten op aanvraag.

 

Opgeven of informatie? Neem contact met me op