Richtinggever
Energetisch Therapeut en Coach

 

Home | Blogs | Contact

Leer je intuïtie ontwikkelen én gebruiken

 
 
Marcel Claessens
Aanbod
Blog
Reiki
Ervaringen
Contact

Richtinggever 3

Hallo ...,

De afgelopen twee weken had ik verschillende gesprekken over de maakbaarheid van je leven. In hoeverre creëer je, binnen bepaalde randvoorwaarden, je eigen werkelijkheid en in hoeverre heb je je maar over te geven aan dat wat zich aandient? Wat in ieder geval duidelijk werd, was dat je zelf bepaalt hoe en of je kijkt naar wat er in jouw leven ‘gebeurt’. Laat je je leven je overkomen, of sta je er bewust bij stil en maak je duidelijk wat jij van je leven verwacht?
 
Deze mail gaat over wat jij kunt doen om richting te geven aan jouw dag.

Richting geven aan je dag

Het begin van elke dag is essentieel voor hoe de rest van die dag verloopt. In de eerste minuten bepaal jij welke energie jij later terugkrijgt. Het is een cyclus die je zelf opstart vanaf het moment dat je wakker wordt. De gedachten en emoties die er zijn als je uit bed stapt, zijn bepalend voor de gehele energie van de dag.

Ik herinner me nog hoe ik (alweer lang geleden) ’s morgens naar mijn werk reed en hoe mijn dag volledig werd bepaald door ‘de waan van de dag’. ’s Avonds thuis vroeg ik me af wat ik nu eigenlijk had gedaan, de dag was als zand tussen mijn vingers door geglipt. En zo konden dagen, weken, maanden voorbij vliegen.

Even aan het begin van de dag stilstaan bij wat jij belangrijk vindt, geeft je richting.

De eerste minuten van iedere dag zijn eenvoudig te beïnvloeden, dus begin daarmee. Je kunt daar morgen al mee starten. Als je wakker wordt, voel je je dan chagrijnig of vrolijk? Beslis in de eerste vijf minuten dat dit een positieve en leuke dag wordt. Zelfs al sta je in de badkamer voor de spiegel jezelf heel serieus moed in te spreken en heb je ondertussen het gevoel dat je voor paal staat, lach er dan gewoon om! Humor is het beste middel om jouw dag een succesvolle start te geven. Humor helpt je om te relativeren, om het niet te zwaar te maken. En dat helpt je weer als er ergens op de dag toch  iets minder leuks gebeurt.

Zeg vervolgens wat jij van deze dag wilt, wanneer is deze dag voor jou succesvol? Let wel: houd het bij vandaag! De ene dag ontdek je dat je veel wilt, de andere keer is het misschien maar één ding, wens je slechts dat er een vriend belt, of dat een bepaald gesprek goed verloopt.

Nog iets: denk niet in beperkingen. Zeg dat wat je écht wilt. Maak het niet kleiner omdat je denkt dat je het niet waard bent, dat een ander het meer nodig heeft dan jij, of dat je je niet kunt voorstellen HOE je dat zou kunnen krijgen. Jij hoeft je niet bezig te houden met het ‘hoe’, alleen maar met wat je graag wilt ontvangen. Laat de controle los.

Het klinkt zo simpel, maar creatie is ook niet gecompliceerd. Vaak maken we er onnodig iets moeilijks van en laten we de dagen onbewust aan ons voorbij gaan. Het is niet nodig om je hele jaar uit te stippelen, maar wel van belang dat je alert wordt op wat je wilt,  denkt, wat je voelt voor vandaag. De richting die je dat geeft, zal van invloed zijn op hoe je handelt die dag. Creëer, inspireer en onthoud: de dag glipt als zand tussen je vingers door als jij er geen betekenis aan geeft!