Richtinggever
Energetisch Therapeut en Coach

 

Home | Blogs | Contact

Leer je intuïtie ontwikkelen én gebruiken

 
 
Marcel Claessens
Aanbod
Blog
Reiki
Ervaringen
Contact

Richtinggever 4

Hallo ...,

Deze week ontving ik de vraag hoe je je, op een eenvoudige manier, overdag door je intuïtie kunt laten leiden. Hoe kun je oefenen met kleine beslissingen en zo je vertrouwen laten groeien? Eén van de manieren is de volgende;

 

Spiertest

Ben je goed in contact met je intuïtie en durf je daarop te vertrouwen, dan weet je de 'juiste' keuzes meestal wel te maken. In de meest ideale situatie voel je aan wat je nodig hebt. Soms (of vaak) is dat echter lastig, dan kun je gebaat zijn bij een eenvoudig hulpmiddel als de spiertest. Het voordeel van de spiertest is bovendien dat je er niets voor nodig hebt, alleen jezelf.

Een wellicht bekende spiertest is die waarbij je een arm uitsteekt, die iemand anders vervolgens probeert omlaag te drukken. Stel dat je wilt testen of een voedingsmiddel (bijvoorbeeld suiker) geschikt voor je is, dan houd je met een hand een pak suiker vast en de andere arm steek je uit. Iemand anders probeert dan deze arm omlaag te drukken. Gaat dat makkelijk, dan is het middel wat je test ongeschikt, gaat dat juist zwaar, dan is het middel geschikt voor je. Nadeel is dat je hier natuurlijk wel een helper bij nodig hebt.

Nu is er ook een methode om de spiertest alleen uit te voeren, de zogenaamde o-ring test, afkomstig uit de Kinesiologie. Hierbij maak je van je duim en wijsvinger een rondje en haakt er dan met de duim en wijsvinger van je andere hand in, zodat je twee in elkaar grijpende rondjes krijgt. Vervolgens probeer je met de ene cirkel of je de cirkel van de andere hand kunt verbreken (of je makkelijk je duim en wijsvinger uit elkaar trekt). Spreek van tevoren met jezelf af of 'ja' een sterke spier is (de cirkel is moeilijk te verbreken) of juist een zwakke spier (de cirkel laat zich makkelijk verbreken). Wissel dit af, zodat je zo weinig mogelijk wordt beïnvloed door verwachtingen.

 

De spiertest is een handige methode om feedback te krijgen van je onbewuste of je intuïtie. Energetisch zou je het kunnen uitleggen als dat wanneer je aan iets moois denkt of iets wat goed voor je is, je aura, en daarmee ook je spieren, sterker wordt.

Nog enkele opmerkingen:
De vragen moeten zo worden gesteld dat ze alleen met een ja of nee kunnen worden beantwoord.
Zorg dat je, voordat je de test doet, bent gegrond (zie mijn eerste mail) en dat je hoofd leeg is (zie mijn tweede mail).
Je kunt de test voor van alles gebruiken, wat goed voor je is, maar ook wat ‘waar’ is. Stel dat je je afvraagt wat je volgende stap moet zijn om bij een bepaald doel te komen, en je twijfelt of je b of c zal doen. De test kan duidelijk maken wat de beste stap is.
Je kunt jezelf natuurlijk voor de gek houden, voor sommige mensen is het wellicht erg lastig om zuiver te testen of het goed voor ze is om chocolade te kopen… intuïtie of ‘wishful thinking’?!

Test de Test
Om te kijken of dit voor je werkt, kun je het een tijdje uitproberen met vragen waar je het antwoord op weet. Zoals:
Mijn naam is Marcel (ik test daar ‘sterk’ op, omdat het waar is)
Ik ben een vrouw (niet waar, dus test zwak)
Ik woon in Nederhorst den Berg (waar, dus sterk)
Ik woon in Eindhoven (niet, dus zwak)
Op die manier krijg je er handigheid en vertrouwen in en daarna kun je het gebruiken voor vragen waarop je het antwoord nog niet weet.

Als je de spiertest vaker gebruikt, ontdek je dat je het antwoord vaak van tevoren al weet, nog voordat je de test gebruikt. Op die manier oefen je het ‘luisteren’ naar je intuïtie.