Richtinggever
Energetisch Therapeut en Coach

 

Home | Blogs | Contact

Leer je intuïtie ontwikkelen én gebruiken

 
 
Marcel Claessens
Aanbod
Blog
Reiki
Ervaringen
Contact

Richtinggever 1

Beste ...,

Allereerst wil ik je danken dat je je hebt aangemeld om elke twee weken  een “Richtingwijzer” te ontvangen: een mail met een tip of oefening om je intuïtie verder te ontwikkelen en/of te gebruiken in je dagelijkse leven.

GRONDEN

De basis om bij je intuïtie te komen en die te kunnen gebruiken, is dat je verbonden bent, zowel met die bron van intuïtie (boven), als dat je met twee voeten op aarde staat (beneden). Als je alleen met ‘boven’ bent verbonden, dan kun je wel leuk van alles aanvoelen en weten, maar zal het nauwelijks lukken om in je dagelijkse leven iets van je plannen te realiseren. Als je alleen met de aarde, met ‘beneden’ bent verbonden, dan ben je waarschijnlijk slecht in contact met je gevoel, of rationaliseer je je gevoelens ‘aan de kant’. 
Om je te verbinden, ookwel “gronden” genoemd, zijn er veel verschillende mogelijkheden en technieken. Ik beschrijf hier een korte oefening die ik graag gebruik, zowel voor mezelf als (in een meer uitgebreide vorm) voor cliënten. Jij kunt dit zelf ook doen.
 
Voordat ik begin: in je gronding met de aarde, kun je je verbinden met de kern van de aarde, met de Ziel van de Aarde, of met moeder Aarde. Kies bij de oefening voor wat jij prettig vindt klinken. Ik zal hier de “Ziel van moeder Aarde” gebruiken.
Het zelfde geldt voor je verbinding met boven: je kunt zeggen dat je je verbindt met God, met Godin, met de “Bron van Al wat is”, met de bron van intuïtie… wederom gebruik wat met jou resoneert. Ik kies voor de Bron van Licht.

De oefening: Gronden

  1. Ga ontspannen zitten, beide voeten plat op de grond, armen ontspannen, sluit je ogen
  2. Ga met je aandacht naar je ademhaling, adem rustig in naar je buik, adem rustig uit
  3. Ga met je aandacht naar het midden van je hoofd en zeg in jezelf: “ik geef mijn hersengolven de opdracht om Nu langzamer te gaan”. Hiermee geef je jezelf de opdracht om minder te denken
  4. Ga met je aandacht omlaag in je lichaam, naar je hart. Je kunt je je hart voorstellen als een stralende ster. In je hart spreek de intentie uit: “het is mijn intentie om me te verbinden met de Ziel van moeder Aarde” 
  5. Vervolgens ga je met je aandacht steeds verder omlaag. Laat je ademhaling je hierbij helpen, met iedere uitademing zak je iets verder je lichaam in, daarna je lichaam uit de aarde in (met een straal van licht, of een wortel) en dan steeds dieper naar beneden. Geen nood als je even ‘vastloopt’, bij de volgende uitademing ga je gewoon weer verder waar je was gebleven. Op een gegeven moment kom je bij de Ziel van moeder Aarde. Als je dit niet voelt, spreek dan de intentie uit dat je er bij de volgende ademhaling bent 
  6. Als je wilt kun je moeder Aarde begroeten, je kunt haar danken en de intentie uitspreken dat je ook vandaag weer graag haar positieve energie wilt ontvangen. Vervolgens kun je je voorstellen, visualiseren dat de energie van de aarde door jouw voeten naar binnen stroomt, via je benen je bekkenbodem vult en omhoog naar je hart
  7. Met je aandacht weer in je stralende hart, spreek je vervolgens de intentie uit: “het is mijn intentie om me te verbinden met de Bron van Licht” 
  8. Op dezelfde manier laat je nu je ademhaling je helpen om met je aandacht naar boven te gaan, eerst in je lichaam en vervolgens als een straal van licht uit je kruin steeds hoger en hoger. Op een gegeven moment ‘reis’ je door de verschillende kleuren van de regenboog. Je komt dan ook in de roze kleur en via die kleur kom je in de Bron van Licht 
  9. Ook nu kun je “hallo” zeggen,  je dankbaarheid uiten en uitspreken dat je ook vandaag weer je intuïtie, je begeleiding, wilt ontvangen. Ook dan gaat er een straal van licht naar beneden, via je kruin naar binnen naar je stralende hartcentrum 
  10. Vervolgens kun je vanuit je hart deze energieën door je heen laten stromen met behulp van je ademhaling. Adem in energie van de Bron van Licht naar je hart, adem uit van je hart naar de Ziel van de Aarde. Adem in van de aarde naar je hart en weer uit van je hart naar de Bron van Licht. Zo maak je jezelf een stralend middelpunt van verbinding!

Zo eenvoudig is het! Je kunt dit zo vaak doen als je zelf wilt, bijvoorbeeld elke ochtend, maar ook als je overdag het gevoel hebt dat je even ‘de weg kwijt’ bent. Je zult merken dat het werkt, dat je je doelen meer realiseert! Wat prettig is aan deze oefening, is dat ook wanneer je het moeilijk vindt om te visualiseren, het uitspreken van de intenties je helpt bij het gronden. En hoe handiger je er mee wordt, hoe meer je ermee kunt spelen. Dan kun je bijvoorbeeld de dikte en de stroomsnelheid van je verbinding veranderen, je kunt er kleur in brengen, of vrolijkheid, gouden sterretjes, experimenteer maar!

Als je zin hebt, kun je na het gronden je energieveld op de juiste grootte brengen en schoonmaken. Zie daarvoor de blog “aurabeheer” op mijn website.