Richtinggever
Energetisch Therapeut en Coach

 

Home | Blogs | Contact

Reading | Healing | Coaching

 
 
Marcel Claessens
Aanbod
Blog
Reiki
Ervaringen
Contact

Technieken

Ik werk met verschillende technieken. Elk met eigen toepassing en resultaat. hieronder een overzicht van de belangrijkste technieken met uitleg.

Reading

Tijdens een Reading lees ik je energie en maak ik contact met wie je in wezen bent. Daarmee worden de antwoorden op vragen die bij jou leven beter hoorbaar. Een Reading geeft in korte tijd veel inzicht over wat nu belangrijk voor je is. Hoe je nu bent verbonden met het leven, welke kwaliteiten zijn ontwikkeld en welke om ontwikkeling vragen, welke delen van je om heling vragen en wat je nodig hebt om tot volledige ontplooiing te komen. Lees verder >

Bach Bloesem Remedie

De Bach Bloesem Remedies zijn ‘uitgevonden’ door de Engelse arts en homeopaat dr. Bach (1886 – 1936) die geloofde dat je denkwijze en levenshouding een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van psychische en lichamelijke klachten. Volgens hem is ziekte een disharmonie tussen lichaam en geest. Hij meende dan ook dat het beter was de mens te behandelen dan de ziekte: genees onevenwichtigheden in de geest en houd daardoor het lichaam gezond. Uit de bloesems van planten, struiken en bomen ontwikkelde hij 37 remedies (de 38e komt uit een bron). De Bach Bloesem Remedie zorgt ervoor dat je negatieve levensinstelling of gemoedstoestand wordt omgezet naar een positieve instelling. Hierdoor ga je je prettiger voelen en kan worden voorkomen dat emotionele problemen zo erg worden dat ze zich ook fysiek uiten.

De bloesem remedies zijn ingedeeld in zeven hoofdgroepen:

 1. Angst
 2. Onzekerheid
 3. Onvoldoende interesse in het nu
 4. Eenzaamheid
 5. Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
 6. Moedeloosheid en wanhoop
 7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Als in een behandeling duidelijk wordt dat je ondersteund kunt worden door een Bach Bloesem remedie, zijn er verschillende manieren om te testen welke remedie voor jou geschikt is. Dat kan een enkele bloesem zijn, of een samenstelling van verschillende remedies, puur of verdund. Ook test ik hoe vaak je hoeveel druppels moet innemen. De remedies zijn niet verslavend en kennen geen bijwerkingen.

Het mooie van Bach Bloesem vind ik dat het op een hele zachte manier werkt, het ‘enige’ dat je hoeft te doen is de druppels in te nemen en na een paar dagen merk je ‘ineens’ dat het gevoel minder of geheel verdwenen is.

Reiki

Een ander woord voor Reiki is ‘universele levensenergie’. Het is een energie die overal aanwezig is. Negatieve ervaringen kunnen er voor zorgen dat de energie niet meer goed door je lichaam stroomt, er ontstaan als het ware energieblokkades die lichamelijke en geestelijke problemen kunnen veroorzaken.

Tijdens een Reiki behandeling, waarbij ik mijn handen op verschillende plaatsen op, of boven je lichaam plaats, geef ik de levensenergie aan je door. Het is dus niet mijn persoonlijke energie, maar kosmische, alom aanwezige energie. De energie vindt zelf een weg door jouw lichaam en geest en heeft een voedende en harmoniserende werking. Ik pas een Reiki behandeling toe bij klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Mijn ervaring is dat Reiki je gezondheid en welzijn enorm versterkt.

Tijdens de behandeling houd je altijd je kleren aan. Een behandeling kan liggend, zittend, of zelfs op afstand plaatsvinden.

Helen volgens de methode Healing Arts

Dit vind ik een erg mooie en dankbare techniek om te helen. De methode is wel intensief, vaak emotioneel en als cliënt ben je zelf actief bezig. Ook is er een grote mate van vertrouwen nodig tussen jou en mij.

De methode activeert een betere waarneming en energetische doorstroming en activeert daarmee het proces van bewustwording. Bewustzijn is de eerste stap om de werkelijkheid vorm te kunnen geven naar de inzichten van je hart.

Uitgangspunten zijn:

 • Er wordt gewerkt met jouw innerlijke informatie. Jij genereert de informatie, ik geef jou met mijn bewustzijn veiligheid om de nieuwe en soms verwarrende informatie te vertrouwen en betekenis te geven.
 • Het voelen en doorleven wat er in het lichaam gebeurt door de innerlijke informatie die vrijkomt . Dit is een essentieel onderdeel om oude blokkades blijvend op te lossen. Het lichaam wordt energetisch ‘verbouwd’.
 • De energetische informatie is holistisch van aard. Lichaam, Ziel en Geest zijn bij de heling betrokken.
 • Doel van de heling is het genereren van een hogere lichtenergie in je en meer liefde, geluk en passie voor het leven.

Blog

Recente artikelen