Richtinggever
Energetisch Therapeut en Coach

 

Home | Blogs | Contact

Leer je energie opladen én vasthouden

 
 
Marcel Claessens
Aanbod
Blog
Reiki
Ervaringen
Contact

Testimonials

 

"Tijdens een training van Marcel heb ik weer ervaren hoe het is om mijn lijf goed te voelen, vanuit rust te ervaren wat er is en om ruimte te geven aan mijn gevoelens. Marcel verstaat de kunst om vanuit rust de diepte in te gaan en bij alle deelnemers het proces van bewustwording een positieve impuls te geven. Door de oefeningen werd ik uitgedaagd om bij mezelf te blijven en mezelf te laten zien. De training heeft mij erg geholpen om beter bij mijn gevoel te blijven en heeft me gestimuleerd verder te gaan met het ombuigen van mijn negatieve denkpatronen naar positieve en helpende overtuigingen. Een absolute aanrader voor een ieder die een leuker, makkelijker en succesvol leven wil creëren."
Marjolein 

- - - - - - - -

"Lang was ik op zoek naar een truc waardoor mijn leven zou gaan lopen zoals ik dat graag zou willen.
Door deel te nemen aan de training “balans voor succes” weet ik dat ik de antwoorden op mijn vragen uit mezelf kan halen. Als ik tijd en energie in mezelf steek d.m.v. oefeningen die ik in het weekend geleerd heb, kom ik veel beter in contact met mezelf en kan ik me beter focussen op wat ik werkelijk wil en daartoe actie ondernemen. Het stuk systemisch werken heeft mij mooie inzichten gegeven zodat ik een pijnlijk stuk verleden achter me kan laten. Dit weekend zou ik echt aanbevelen voor persoonlijke ontwikkeling mede door de fijne begeleiding van Elvira en Marcel die een warme sfeer neerzetten waarin ik me veilig voelde om mezelf bloot te geven.
Nogmaals bedankt en ik hoop dat jullie betrokken en deskundige manier van werken nog
vele anderen zal inspireren!"
Susan 

- - - - - - - -

"Na een tijdenlange worsteling en frustratie over een vraag waarbij hoofd en hart het ook nog eens niet eens werden, kwam ik via via bij Marcel terecht.  Ik kwam vrij ‘neutraal’ naar het gesprek, wist niet heel goed wat ik kon verwachten. Al na vijf minuten was mij duidelijk: dit kan interessant worden. Marcel ontvangt je in een omgeving en op een manier waarbij je je meteen op je gemak voelt. Geïnteresseerd, open en integer.

In een gesprek en na een reading werd mij zoveel duidelijk; de tweestrijd tussen hoofd en gevoel was verdwenen en het antwoord op mijn vraag zo helder. Het mooiste van alles was nog wel dat Marcel mij zelf het antwoord op deze vraag heeft laten geven. Door goed te luisteren, de juiste vragen te stellen, informatie te toetsen. Kritisch, maar ook integer en steeds respectvol. Knap hoe snel hij tot de kern kwam en de reden van mijn worsteling goed onder woorden kon brengen. Hij gaf vervolgens praktische handvatten waarmee ik verder kon. Na dit gesprek was ik vol energie en met nieuwe inzichten. Het is voor mij nu heel helder wat ik wil en wat daar voor nodig is."

Kim R.

- - - - - - - -

Misschien wel de mooiste complimenten: die van kinderen tijdens de 5-daagse als kindercoach.

Richtinggever, richtinggever, Marcel Claessens, Energetisch therapeut, kindercoach

- - - - - - - -

"Marcel is een natuurtalent. Hij creëert een atmosfeer waar al je angsten en onzekerheden oplossen. Met speelsheid en humor gaat hij te werk in zijn healingssessie.
Juist dankzij die speelsheid en lichtheid vindt heling in een ongekend tempo - en met verbazingwekkend gemak - plaats. Naast een begenadigd healer is Marcel ook een goede luisteraar en zeer aangenaam gezelschap. Ik kan Marcel van harte aanbevelen!"

F. Wijdekop

 

- - - - - - - -

"The Reiki course I took was a very fluent and organic process that Marcel took me through. All shared information and his experience together with real life examples, helped to get a good understanding and develop a feeling about what Reiki is and how it will express itself in my life. It was a very special and beautiful day. Thank you."

Vaiva Vystartaite

 

- - - - - - -

"Wil jij ook Reiki leren? Of zou je weleens een reading willen? Ik heb allebei gedaan bij Marcel Claessens, energetisch therapeut, maar dat klinkt veel te afstandelijk. Marcel is een vriend, die met je meekijkt en net wat meer kan zien dan jij. Hij gaf mij prachtige kijkjes in vorige levens en inzichten in thema's die ik al langer met me meedraag dan alleen dit leven. Hij wijdde me vandaag in in Reiki 1, op deze stralende en zonnige dag.

Thnx Marcel, shine on!"

Daphne de Ridder

 

- - - - - - - -

"Wil je weten waar je staat, persoonlijk of als ondernemer? Neem eens een kijkje bij 'Richtinggever'. Gisteren heb ik tijdens een Ondernemers APK ervaren hoe ik verder kan. Confronterend en mooi. Rustig en vakkundig helpt Marcel je beperkende overtuigingen helder te krijgen en hiermee aan de slag te gaan. Nieuwe start! Een bevrijding voor mij. Misschien ook iets voor jou? Ook nog eens in een prachtige omgeving!!"

Linda Ruigrok-Mensinga

 

- - - - - - - -

“Marcel weet met een ontwapenende professionaliteit en enorm inlevingsvermogen snel tot de kern te komen, om vervolgens op een respectvolle manier precies te bieden wat je nodig hebt. Zo'n Persoonlijke APK zou eigenlijk iedereen moeten doen!” 

Belangrijkste kwaliteiten: Fantastische resultaten, Deskundige, Hoge integriteit

Marjolein van Braam Morris

 

- - - - - - - -

"Ik was de bofkont die via Twitter een PersoonlijkeAPK had gewonnen. Om de afspraak succesvol te doen zijn heb ik wel even na moeten denken wat mijn vraag zou kunnen zijn. 
Sinds januari werk ik in een nieuwe baan. Wat ik daarin merk is dat ik, zoals Marcel dat zo mooi zag, een interne saboteur heb.
Ik zie dat iets nodig is om te doen maar ik doen het gewoonweg niet!. Ik kan mijzelf iets niet zien doen. Heel bijzonder vind ik dat.
De wijze waarop Marcel in gesprek was vond ik erg plezierig. Ik vind Marcel integer, eerlijk, zonder oordeel en respectvol. Ik vond het prettig om bij hem geweest te zijn en kan je zowel een gesprek als een reading zeker aanbevelen!"

Agnes 

- - -

 

Marcel komt snel tot de kern

“Ik kan Marcel als coach van harte aanraden. Wil je eens sparren omdat je de richting die je uit wil niet scherp krijgt. Marcel komt in gesprekken snel tot de kern en zorgt dat je daar blijft. Verhelderend!”

Mathieu Bruens

 

Ik was vaak moe en futloos

In mijn werk ben ik succesvol en privé verloopt alles ook op rolletjes. Toch voelde ik me vaak erg vermoeid. Vooral op vrije dagen had ik moeite mijn bed uit te komen. Een reading van Marcel heeft me duidelijk gemaakt dat ik te weinig tijd voor mijzelf nam. Ik kwam tot het inzicht dat ik een beperkende overtuiging had: “ik moet er voor anderen zijn”. Door middel van een healing heb ik deze overtuiging kunnen doorgronden. Het resultaat is dat ik vaker stilsta bij de vraag: wil ik deze ontmoeting / afspraak echt, of is het mijn oude overtuiging? Door bewust te kiezen is niet alleen mijn agenda wat vrijer, maar voel ik me vooral energieker en neem ik vaker tijd voor mijzelf.

A. van den Heuvel

Settelen in nieuwe baan

Ik was net met een nieuwe baan begonnen en had het erg naar m’n zin. Alleen één ding dat liep niet, ik snapte er niets van. Iedere keer als mijn manager gasten van buiten het bedrijf op bezoek had, leek het alsof niets wilde lukken. Toen heb ik Marcel gebeld en een afspraak met hem gemaakt. Ik vond het een zeer verhelderend gesprek, hij weet op de een of andere manier de juiste vragen te stellen en mij precies naar de kern te brengen. Toen ik duidelijk had wat de oorzaak was, heeft hij me nog een affirmatie gegeven. Na enkele dagen was mijn ‘probleem’ opgelost en functioneerde ik weer perfect en met plezier.

Brigitte

Last van rug en nek

Ik had al jaren last van mijn rug en mijn nek. Zonder aanleiding kon ik ineens dagenlang ontzettende pijn hebben. Ik was er al vaker voor bij de huisarts geweest, die mij niet kon helpen, alleen de manueel therapeut kon de pijn weg krijgen. Anders lag ik dagen lang met migraine op bed.

Een vriendin heeft me toen aangeraden een afspraak voor een Reiki behandeling bij Marcel te maken. Ik ben blij dat ik dat advies heb opgevolgd! Na de eerste behandeling had ik voor het eerst in jaren veel minder last. Na 2 weken heb ik nog een afspraak gemaakt, weer voor een Reiki behandeling. Sindsdien is de pijn in mijn nek en rug zo goed als verdwenen. Mocht ik nog wel last hebben van de pijn, dan heb ik meestal ook wel een idee hoe dit komt. Het is namelijk zo dat Marcel niet alleen met Reiki het probleem aanpakt, hij kan er achter komen wat de reden is van de pijn en je zo goede en duidelijke adviezen geven om dit te voorkomen. Vaak hebben de klachten namelijk te maken met dingen die je aan jezelf kunt veranderen, bijvoorbeeld assertiever zijn. Nu maak ik nog wel eens een afspraak, omdat ik er zoveel energie van krijg. Het voelt als een cadeautje aan mezelf.

M. van der Pluijm

Geen weg onbegaanbaar

Marcel heb ik de rol van mijn provocatieve coach gegeven omdat hij mensen ziet als geheel en hen vanuit die visie helpt in hun kracht te komen zowel fysiek als mentaal. Hij heeft mij begeleid op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. Marcel heeft het meermaals voor elkaar gekregen om belemmerde overtuigingen die een minder positief (zelf)beeld creëerden te ontkrachten door mij voor zaken te leren opkomen, alles realistischer te bekijken en om genegenheid en waardering (naar mijzelf) te uiten, onvoorwaardelijk. Ik ben net als alle andere twintigers geen uitzondering die regelmatig bij de zin van het leven stil staat; Wie ben ik eigenlijk? Wie zou ik willen zijn? Wat zou ik willen doen? Wat wil ik überhaupt eigenlijk? Makkelijke vragen, moeilijk om er antwoord op te geven, althans, als je net als ik voorheen deed enkel in die onvoorspelbare toekomst kijkt. Marcel heeft mij veel praktische handreikingen toegespeeld, boeken (esoterisch), affirmaties, verankerpunten en meditatietechnieken om te leven in het Nu en niet enkel naar de toekomst te kijken zonder het verleden te (er)kennen. Concreet, een coach in optima forma die vragen stelt en adviezen geeft terwijl ik (de cliënt) het doel mag bepalen.

Marcel, dank voor alle wijsheden en handreikingen, het ga je goed gaan en het zal je beter gaan ‘Nulla tenaci invia est via’: voor de volhouder is geen weg onbegaanbaar.
R. Meertens

< Terug naar homepage