Richtinggever
Energetisch Therapeut en Coach

 

Home | Blogs | Contact

Reading | Healing | Coaching

 
 
Marcel Claessens
Aanbod
Blog
Reiki
Ervaringen
Contact

Werkwijze en Healingtechnieken

Healing betekent ‘helen, heel worden, heel maken’.
Zorgen dat jouw energie weer gaat stromen.

 

1. WERKWIJZE

2. BLIJ MET JE LIJF (oud)

3. OVER MIJ (oud)

4. PERSOONLIJKE ONTWIKKELING (oud)

 

Ik ben ervan overtuigd dat je alle wijsheid die je nodig hebt om een gelukkig, zinvol, ‘maximaal’ leven te leiden, reeds in je hebt. Deze wijsheid is in de loop der tijd echter vaak verborgen door allerlei redenen en overtuigingen over jezelf. Ik kan je helpen weer in contact te komen met jouw wijsheid.

Na het intakegesprek (telefonisch, of in mijn praktijk, circa 15 minuten), bepalen we of en hoe we met elkaar gaan werken en maken we een afspraak voor de eerste sessie. In die eerste sessie van anderhalf uur, maken we helder wat je (hulp)vraag is, bepalen we het te bereiken resultaat en hoe we daar gaan komen. We spreken af wat we van elkaar verwachten. Kortom: we maken een behandelplan.

Ik werk vooral met intuïtieve gesprekken. In die gesprekken zul je merken dat de informatie uit jezelf komt, dat je het antwoord, de keuze “ergens van binnen al wist”. Dat geeft je vertrouwen, inzicht en kracht. Ik begeleid je bij het verkrijgen van dat inzicht en help je dan om oude patronen los te laten en (nieuwe) keuzes te maken. Daarbij kan ik gebruik maken van verschillende (healings)technieken:

Natuurlijk zijn er ook nog andere technieken waar ik gebruik van kan maken.

 • De eerste afspraak duurt 1,5 uur
 • Een vervolggesprek / afspraak duurt 1 uur

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met me op.

BLIJ MET JE LIJF

AFVALLEN ZONDER DIEET EN STOPPEN MET JE VERSLAVING

In 2011 heb ik samen met een voedings- en bewegingsdeskundige cursussen gegeven waardoor de deelnemers geen last meer hadden van hun snoep verslaving, geen stress meer over 'moeten' afvallen, de nodige kilo’s kwijtraakten en weer tevreden waren met hun figuur. En dat zonder dieet of intensief sportprogramma. Dat programma bied ik nu aan individuele klanten aan.


De basis voor het succes ligt in (gemiddeld) 6 tot 8 individuele sessies waarin we samen achterhalen wat je zelfsaboteur is. Met zelfsaboteur bedoel ik datgene waardoor je toch weer steeds gaat snoepen, ongezond eet, teveel eet, weer stopt met voldoende bewegen. Meestal wil je wel, en weet je ook wel wat gezond is en wat niet, maar door achterliggende overtuigingen en emoties ga je vaak toch weer ‘in de fout’.


Ik help je om die zelfsaboteur te ontdekken en begeleid je om de onderliggende overtuigingen en emoties op te ruimen. Daardoor verbetert de kwaliteit van je leven! Daarnaast krijg je praktische handvatten en tips over juist ademhalen, voldoende water drinken, gezond bewegen, gezond eten, gezonde gedachten, een gezond ritme en het omgaan met stress.

Na dit traject:

 • Zit je fysiek en mentaal goed in je vel
 • Heb je voldoende energie
 • Ken je je zelfsaboteur en heb je die opgeruimd
 • Weet je wat stress veroorzaakt en hoe je daar het beste mee om kunt gaan
 • Weet je hoe je gedachtenkracht kunt inzetten om je doelen te bereiken
 • Ben je in balans!

Waar nodig of gewenst, werk ik samen met een aantal specifieke deskundigen op het gebied van voeding, beweging en fysiotherapie.

 

Blijf met je Lijf

De cursus “Blij met je lijf”

Wanneer je niet individueel, maar als groep wilt deelnemen aan de cursus, kan dat ook. Ik werk dan samen met Frank van Aalten (voedings- en bewegingsdeskundige), die dan de onderdelen over voeding, beweging en ritme verzorgt. Voor dit maatwerk dient de groep uit minimaal 4 deelnemers te bestaan.

 

OVER MIJ

In mijn praktijk 'Richtinggever' kan ik alles wat ik in de loop der jaren heb geleerd en ervaren inzetten. Mijn kracht ligt in het samen met jou ontdekken wat je kwaliteiten zijn. Wat je belemmert om deze optimaal te benutten. Het inzicht en bewustzijn dat je hierbij opdoet, maakt dat je de verantwoordelijkheid en regie over je eigen leven kunt oppakken!

Om me meer te verdiepen in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en die van anderen, ben ik vanaf 2006 diverse cursussen en opleidingen gaan volgen, onder andere meditatiecursussen en Reiki I en II. In 2011 heb ik de geaccrediteerde vierjarige HBO opleiding tot Natuurgeneeskundig en Energetisch Therapeut afgerond bij het Edda Centrum voor heelwording en bewustwording. Sinds 2012 ben ik Reiki Master en geef ik ook Reiki cursussen.

Voor 2006 heb ik als marineofficier verschillende functies in binnen- en buitenland vervuld. Naast het afronden van de universitaire studie politicologie, heb ik ook een grote theoretische en praktische ervaring opgedaan in leidinggeven, teamvorming en coaching.

Na mijn carrière bij de marine ben ik als manager in het bedrijfsleven gaan werken. De commerciële successen waren leuk. De meeste voldoening haalde ik uit het verbeteren van de samenwerking tussen afdelingen, het begeleiden van intervisie en het coachen van professionals in de ontwikkeling van hun competenties en talenten.

 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Geef Richting aan persoonlijke ontwikkeling

 

 • Ik wil nog iets veranderen in mijn leven
 • Ik heb het goed voor elkaar, maar weet nu even niet meer welke kant op te gaan
 • Ik weet waar ik naartoe wil, maar nog niet hoe

Wil jij iets veranderen in je leven, maar weet je nog niet precies wat, of hoe dat te doen?

Eenmaal begonnen met het bewust werken aan jezelf, kun je er je hele leven mee bezig zijn. Je kunt persoonlijke ontwikkeling dan ook zien als een onderneming, als een reis. En dat is het ook: de reis van je leven.

Persoonlijke ontwikkeling is niet altijd makkelijk, niet alleen maar leuk. Maar de beloning is enorm. Iedere keer als je een beperkende overtuiging hebt opgeruimd, als je meer verantwoordelijkheid hebt leren nemen voor jouw acties, voor wat er in jouw leven gebeurt, dan is de beloning groot. Je reageert niet langer automatisch en passief, maar leert steeds meer om jouw leven vorm te geven, om zelf te creëren. De kwaliteit van je leven verbetert. Ik begeleid je op die reis.

Soms vergt het moed en doorzettingsvermogen om zonder oordeel naar jezelf te kijken en ook je donkere kanten te aanvaarden. Maar stel je eens voor hoe het is als je niet langer steeds tegen hetzelfde aanloopt in de relatie met je ouders, je kinderen, je partner, je werk? Hoe groot de beloning is als je eenmaal het werk doet dat je passie is, als je jouw juiste partner vindt, als je geniet van je relatie en je leven! Ik kan je daarbij helpen.

Als jij de kwaliteit van je leven wilt verbeteren, de regie nemen in plaats van je te laten leiden door 'dingen die je overkomen' én bereid bent de verantwoordelijkheid op je te nemen, maak dan een afspraak voor een eerste gesprek.

Laten we samen aan de slag gaan en jouw reis beginnen!

Ik ondersteun je in de stappen die je gaat zetten om in beweging te komen, over te gaan tot actie, keuzes te maken en waar nodig om oude patronen en belemmeringen op te ruimen.

Ik begeleid je om je talenten, passie en kracht te ontdekken om zo je doelen te verwezenlijken.

richtinggever coach coaching ondernemers APK persoonlijke ontwikkeling

De weg die bepaal jij!

- - - - - - - -

“Ik kan Marcel als coach van harte aanraden. Wil je eens sparren omdat je de richting die je uit wil niet scherp krijgt. Marcel komt in gesprekken snel tot de kern en zorgt dat je daar blijft. Verhelderend!”

Mathieu Bruens

- - - - - - - -

 

Blog

Recente artikelen

Ervaringen

Ik was vaak moe en futloos. In mijn werk ben ik succesvol en privé verloopt alles ook op rolletjes… Lees meer

Ik was net met een nieuwe baan begonnen en had het erg naar m’n zin. Alleen één ding dat liep niet… Lees meer

Ik had al jaren last van mijn rug en mijn nek. Zonder aanleiding kon ik ineens dagenlang ontzettende pijn hebben. Lees meer

Marcel heb ik de rol van mijn provocatieve coach gegeven omdat ... Lees meer