Richtinggever
Energetisch Therapeut en Coach

 

Home | Blogs | Contact

Leer je energie opladen én vasthouden

 
 
Marcel Claessens
Aanbod
Blog
Reiki
Ervaringen
Contact

"Bewust op koers"

Energetische behandelingen

Ik geef je energie, inzicht en ondersteuning.

 

Op deze pagina meer informatie over:

1. Reading

2. Bach Bloesem

3. Metamorfosemassage

 

 

therapie therapeut reiki reading blij-met-je-lijf bach-bloesem metamorfosemassage

Geen sprookjes, maar concrete en praktische handvatten

 

Reading

Ik ben ervan overtuigd dat je alle wijsheid die je nodig hebt om een gelukkig, zinvol, ‘maximaal’ leven te leiden, reeds in je hebt. Deze wijsheid is in de loop der tijd echter vaak verborgen door allerlei redenen en overtuigingen over jezelf. Ik kan je helpen weer in contact te komen met jouw wijsheid.

Tijdens een Reading lees ik je energie, maak ik contact met wie je in wezen bent. Daarmee worden de antwoorden op vragen die bij jou leven beter hoorbaar. Je zou mij kunnen zien als een zaklamp die op jouw eigen wijsheid schijnt, waardoor het juiste antwoord voor jou zichtbaar wordt.

Doordat de informatie uit jezelf komt, voel je de kracht van het antwoord. Het geeft je vertrouwen, inzicht en richting. Daarmee kun je in beweging komen, kun je verder, eventueel met verdere coaching. De Reading zelf duurt meestal ongeveer 50 minuten.

Bij een Reading weet of zie ik niet alles van je, ik zie niet dwars door je heen en ken niet al je geheimen. Ik zie alleen wat op dat moment voor jou belangrijk is om te weten. De informatie is voor jou altijd concreet.

Er zijn veel soorten Readings

Bekend zijn wellicht de Roos Reading (lezen van je persoonlijkheid via het beeld van een roos) en de Reading van je Aura en Chakra. Maar er zijn natuurlijk ook:

Het is voor mij vanzelfsprekend dat ik je tijdens de Reading ook de benodigde Heling geef.

Wanneer een Reading?

Ik werk graag met een Reading omdat het in korte tijd veel inzicht geeft over wat nu belangrijk voor je is. Hoe je nu bent verbonden met het leven, welke kwaliteiten zijn ontwikkeld en welke om ontwikkeling vragen, welke delen van je om heling vragen, wat er nodig is voor die heling, wat jij zelf kunt doen, wat ik kan doen en wat je nodig hebt om tot volledige ontplooiing te komen.

Wanneer je bij mij komt met vragen waar je een antwoord op wilt vinden, met aspecten waar je aan wilt werken, dan maak ik vaak gebruik van een Reading.

Specifieke vragen kunnen zijn:

 • Waarom loop ik steeds tegen hetzelfde aan in mijn werk?
 • Waarom loop ik steeds tegen hetzelfde aan in relaties?
 • Waarom loopt het contact met mijn ouders of mijn kinderen zo moeilijk?
 • Waarom kan ik … probleem niet loslaten?
 • Waarom ben ik steeds zo moe, verdrietig, jaloers, boos?
 • Waarom kan ik niet kiezen?
 • Waarom heb ik zo’n last van mijn rug?
 • Waarom kan ik geen “nee” zeggen (tegen mijn baas / ouders / partner / kinderen)?
 • Waarom ben ik zo bang voor…?
 • Waarom lukt het mij steeds niet om …?
 • Waarom reageer ik zo emotioneel op …?

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact op.

reading coaching APK apk therapie therapeut

 

Bach Bloesem Remedie

De Bach Bloesem Remedies zijn ‘uitgevonden’ door de Engelse arts en homeopaat dr. Bach (1886 – 1936) die geloofde dat je denkwijze en levenshouding een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van psychische en lichamelijke klachten. Volgens hem is ziekte een disharmonie tussen lichaam en geest. Hij meende dan ook dat het beter was de mens te behandelen dan de ziekte: genees onevenwichtigheden in de geest en houd daardoor het lichaam gezond. Uit de bloesems van planten, struiken en bomen ontwikkelde hij 37 remedies (de 38e komt uit een bron). De Bach Bloesem Remedie zorgt ervoor dat je negatieve levensinstelling of gemoedstoestand wordt omgezet naar een positieve instelling. Hierdoor ga je je prettiger voelen en kan worden voorkomen dat emotionele problemen zo erg worden dat ze zich ook fysiek uiten.

De bloesem remedies zijn ingedeeld in zeven hoofdgroepen:

 1. Angst
 2. Onzekerheid
 3. Onvoldoende interesse in het nu
 4. Eenzaamheid
 5. Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
 6. Moedeloosheid en wanhoop
 7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Als in een behandeling duidelijk wordt dat je ondersteund kunt worden door een Bach Bloesem remedie, zijn er verschillende manieren om te testen welke remedie voor jou geschikt is. Dat kan een enkele bloesem zijn, of een samenstelling van verschillende remedies, puur of verdund. Ook test ik hoe vaak je hoeveel druppels moet innemen. De remedies zijn niet verslavend en kennen geen bijwerkingen.

Het mooie van Bach Bloesem vind ik dat het op een hele zachte manier werkt, het ‘enige’ dat je hoeft te doen is de druppels in te nemen en na een paar dagen merk je ‘ineens’ dat het gevoel minder of geheel verdwenen is.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact op.

weg levenspad missie

Jij kiest jouw eigen weg

 

Metamorfosemassage

Een mooi beeld om uit te leggen waar het bij een metamorfosemassage om gaat, is de transformatie van een rups in een vlinder. De rups leeft zijn rupsenleven tot hij op een gegeven moment een cocon om zich heen gaat spinnen. In die cocon voltrekt zich de metamorfose van rups naar vlinder. De rups wordt wat hij als mogelijkheid in zich heeft en om dat te doen trekt hij zich terug in een cocon.

Veel mensen hebben –net als de rups- kwaliteiten en talenten die ze niet tot uitdrukking brengen, omdat er belemmeringen zijn die dat tegenhouden. Een metamorfosemassage helpt je om in jezelf naar binnen te gaan en daar te ontdekken wie je ten diepste bent. Als je je kwaliteiten en talenten gaat ontdekken en je belemmeringen onder ogen kunt zien, kun je worden zoals je bedoeld bent. Metamorfosemassage wil daarbij een hulpmiddel zijn.

Een liefdevolle aanraking –zonder oordeel en zonder verwachtingen- langs de reflexzones van de wervelkolom, op de voeten, de handen en het hoofd, kan je in contact brengen met de mogelijkheden die in je aanwezig zijn.

Grondgedachte

Net als bij de reflexologie gaat de metamorfose massage er vanuit dat de binnenste rand van de voet overeenkomt met de ruggengraat en de ruggengraatreflexen.

En ook dat deze zone overeenkomt met de tijd die we in de baarmoeder doorbrengen, van conceptie tot geboorte. Emotionele, lichamelijke en geestelijke patronen gevormd in deze periode, kunnen invloed hebben op de rest van ons leven.

Blokkades

Metamorfosemassage wordt ook wel Prenataaltherapie genoemd en de techniek is ontwikkeld door Robert St. John en Gaston St. Pierre. Zij voelden dat ze door de massage van het genoemde gebied niet alleen recent ontstane blokkades zouden kunnen opruimen, maar ook oudere, diepere blokkades uit de prenatale periode.

Zij ontdekten dat de ruggengraat, de handen en het midden van het achterhoofd reflexpunten hebben die door stimulering (massage) helpen bij de totstandkoming van veranderingen.

De linkervoet –die staat voor het verleden en een intern, spiritueel leven- en de rechtervoet – die voor het heden staat- beschikken over de grootste vermogens om veranderingen tot stand te brengen.

De handen staan toe dat de veranderingen worden geaccepteerd. Je zou kunnen zeggen dat de handen er voor zorgen dat je gaat handelen.

De massage van het hoofd dient om te begrijpen welke veranderingen zich hebben voorgedaan.

De massage is niet gericht op het behandelen van bepaalde ziektes, het is een methode om de persoon te behandelen in plaats van de klacht. Als de persoon verandert, als iemand weer heel wordt en het leven weer aan kan, is de klacht niet meer nodig en verdwijnt deze. Metamorfosemassage is een ontspannende en zachte massage die, doordat ik met jouw energie werk, leidt tot bewustwording, genezing en groei. Deze groei kan plaatsvinden op spiritueel niveau, maar kan zich evenzeer uiten in het beter benutten van bepaalde mogelijkheden. Bij deze therapie komt de oorspronkelijke levenskracht vrij, zodat je kunt worden wie je werkelijk bent.

Metamorfosemassage is bijzonder geschikt voor moeders die een moeilijke bevalling hebben gehad en voor hun kind(eren). De massage is ook eenvoudig te leren door ouders en kan een hulp zijn in de ondersteuning van je kinderen in de soms moeilijke perioden op weg naar hun volwassenheid.

Een metamorfosemassage duurt circa 75 minuten. Bij jonge kinderen worden alleen de voeten gemasseerd en duurt de massage korter.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact op.

 

Info en aanmelden via:
M: info@richtinggever.nl
T: 06 – 5108 5702

Blog

Recente artikelen

Ervaringen

Ik was vaak moe en futloos. In mijn werk ben ik succesvol en privé verloopt alles ook op rolletjes… Lees meer

Ik was net met een nieuwe baan begonnen en had het erg naar m’n zin. Alleen één ding dat liep niet… Lees meer

Ik had al jaren last van mijn rug en mijn nek. Zonder aanleiding kon ik ineens dagenlang ontzettende pijn hebben. Lees meer

Marcel heb ik de rol van mijn provocatieve coach gegeven omdat ... Lees meer